lauantai 6. heinäkuuta 2013

Sitruunamelissateetä ja villasukkia

Pyh ja pah, meidän perheeseen on iskenyt kesäflunssa! Koko porukka niiskuttaa, mutta antibiootteihin ei ole joutunut turvautumaan kuin yksi. Onneksi viime kesän mehuja oli vielä muutama pullo jäljellä kellarin hyllyllä. Eli kuumaa juomaa tankataan litratolkulla. Muuten päivät ovat menneet telkkarin ja kirjojen kanssa sisällä. 

Vaihteluksi herukkamehuun pääsin kokeilemaan  sitruunamelissateetä oikein tositoimissa. Taisin jo aiemmin kirjoitella muutamien yrttien terveysvaikutuksista, mutta nyt siis keittelin sitruunamelissateetä sen tulehduksia hillitsevien ominaisuuksien vuoksi. Jos siitä vaikka olisi jotain hyötyä flunssan hoidossa. Ainakin persiljaa, basilikaa ja sipulinvarsia olen lisännyt salaatteihin tuplamäärän vitamiineja tuomaan.

Eli illalla lämmön noustessa äkkiä iiiiiso kourallinen sitruunamelissan lehtiä teepannun pohjalle ja litra vettä päälle, sitten kymmenen minuutin haudutus. Pelkkä sitruunamelissatee ei maistunutkaan yhtään miltään, mutta yhteen pannulliseen laitoin sekaan muutaman tupsun piparminttua, jonka mentholi irrottaa limaa ja hillitsee hengitysteiden ja suun limakalvojen tulehduksia. Yhteen pannuun laitoin mausteeksi rooibosteetä ja yhteen sitruunan kuorta ja vähän mehua. Flunssassa ei tietenkään kannata unohtaa antiseptistä hunajaa, joka auttaa kurkkukipuun ja saattaa hillitä yskää. Ainakin lapsille hunajamaito illalla on mukava tapa auttaa unen tuloa ja lievittää yskää ja karheaa kurkkua.

Nyt köllötellään vielä muutama päivä sisällä, sitten taas tutkitaan mitä ihmeitä pihan perällä on ehtinyt tapahtua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti