perjantai 28. kesäkuuta 2013

Pajuaitapäivitys


Joo totta se on, mun pajuaita onkin taas ainakin puoliksi elävä pajuaita. Viimeksi, kun siitä kirjoittelin kaikki näytti siltä, että aita on suurin piirtein kuollut ja sillä selvä. Minä lopetin sen kastelun, mutta en vielä ollut päättänyt sen tarkemmin jatkosta. Aita jäi huomiotta muutamaksi päiväksi.

Seuraavan kerran, kun kävin katselemassa aitaa, huomasin yhden oksan varressa uuden pienen pienen silmun. Niinpä hain taas kannullisen vettä ja jatkoin säännöllistä kastelua aamuin illoin. Samalla siistin hieman kuolleita latvoja ja rapsuttelin pois viimeiset pajunkissat.


Nyt reilu kaksi kuukautta myöhemmin pajuaidan pystytyksestä siitä on selvästi elossa ainakin puolet. Minun aidassani pajunoksien vaiheet ovat menneet suunilleen niin, että alussa eloon jäi muutama oksa, joiden latvat saivat lehdet suunilleen muun luonnon kanssa samaan aikaan. Tyhjät kepit seisoivat pitkään ja niiden latvat kuolivat. Pikkuhiljaa pitkin oksia on alkanut ilmestymään pieniä silmuja. Tällä hetkellä oksista osa on kauttaaltaan kuolleen näköisiä, mutta niistäkin yhden juuresta puskee pientä vihreää silmua.

Nyt minusta tuntuu siltä, että jatkan aidan kastelua säännöllisesti tämän kesän ajan ja tarkastelen tuloksia uudelleen taas syksymmällä. Aitaa kyhätessäni minulla ei ollut vielä tietoa, miten sitkeää paju ihan oikeasti on. Tänään näyttäisi, että minulla on enemmän elävä kuin puolikuollut pajuaita...

4 kommenttia:

 1. Paju on sitkeä jatka kastelua vaan..ihme jos ei kokonaa virkoa!

  VastaaPoista
 2. Hauska kuulla ei työsi mennyt hukkaan pajuaidan kanssa!

  VastaaPoista
 3. Kiehtovaa - tuo pajuaita ja letitetyt pajupuut ja majat ovat kiehtoneet jo pidempään. Mielenkiintoista siis seurata aitasi vaiheita =)

  VastaaPoista
 4. On muuten aika kiehtovaa itsellenikin :) Joka päivä jossain oksassa tapahtuu jotain uutta. Ei tää nyt ihan niin ole mennyt kun minä kuvittelin, mutta toisaalta se on ollut kiinnostavampaa kun on ollut mutkia matkassa.

  VastaaPoista