lauantai 8. kesäkuuta 2013

Varkaita kasvihuoneessa

Tänään kasvihuoneessa viuhusivat sakset, kun taimet saivat kyytiä. Minitomaatit alkavat olla puolen metrin korkuisia ja kurkku ylettää metriin. Myös rucola rehottaa ja basilika nauttii selvästi kuumasta säästä. Ja mikä parasta, kasveja ei vielä ole kiusannut kun muutama satunnainen muurahainen, jotka taitavat olla kiinnostuneet erityisesti steviasta.

Nyt tuli sitten aika hieman harventaa. Minä ajattelen asian niin, että suuret lehdet vievät turhaa voimia tomaateilta tai kesäkurpitsoilta. Eikä yksi kurkun taimi jaksa kovin montaa sivuhaaraa kasvattaa.

Ensimmäisenä kävin läpi vajaa kymmenen tomaattiani ja poistin niistä varkaat, eli varren ja lehden väliin kasvavat pienet lehdet. Sitten karsin vielä melko reilusti tomaattien alalehtiä.

Suurin kurkku puolestaan menetti muutaman alahaaran, joissa niissäkin oli jo mukavat alut. Latvomista ajattelin odottaa vielä hetken, ennenkun kurkun taimi alkaa lähentyä kattoa.

Kasvihuoneen ulkopuolella seinää vasten kasvavasta kesäkurpitsasta olen katkonut lehtiä jo pitkän aikaa, sillä se on ihan riehaantunut omassa säkissään. Se on kauniin tumman vihreä ja kukkii koko ajan. Kurpitsan parhaimmat alut ovat jo kymmensenttisiä. Tänään kävin vielä hieman tehostamassa luonnon työtä ja töpöttelemässä eri merkkisiä kukkia keskenään. Varmaankin turhaa, mutta jostain syystä viimekesäinen nollasato sai minut vielä varmistelemaan.

Eikä ne tomaatin varkaan ehkä ainoita ole. Itse olen käynyt kasvihuoneessa varkaissa useita kertoja ja napsinut mukaani keskenkasvuisia yrttejä ja salaatteja. Mutta onneksi niistä näyttäisi riittävän ihan koko kesäksi, vaikka niitä alkuja muutaman varastaakin. Ja tällä hetkellä pöytään asti riittää mukavasti rucolaa, jääsalaattia ja pikkuhiljaa jo kaikkia istutettuja yrttejäkin. Seuraavaksi pitäisi keksiä mihin ihmeeseen niitä uusintakylvöjä saisi mahtumaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti