perjantai 17. toukokuuta 2013

Otetaanko pihakierros

Minulla tuli taas pari päivää takaperin kummallinen flashback lapsuuteen ja joka ikisen mummola-serkku-tuttavavierailun, joka päättyi poikkeuksetta huhtikuusta alkaen pitkälle syksyyn puutarhakierrokseen. Muistan kuinka pienenä minua ihmetytti ja rassasi se, miksi joka ikinen kerta piti tutkia ne samat raparperinvarret ja pionit, omenapuut ja marjapensaat. Nyt minä tajuan sen. Tai ainakin jatkan perinnettä hyvin tehokkaasti esittelemällä omaa pihaani joka kerta, kun aihetta edes kevyesti sivutaan jossain vaiheessa keskustelua tai joku jaksaa kiertää tilukseni ympäri.


Viimeisten viikkojen aikana joka ikinen minun vieraistani on kiertänyt meidän pihan ympäri, tutkinut elävää pajuaitaa, kurkkinut kukkaistutuksiin ja saanut kuulla selvityksen kasvihuoneeni sisällöstä ja siitä, mitkä taimet asuvat ja yöpyvät missäkin. Olemme miettineet kanankakan tehokkuutta ja kasvusäkkien sijoittelua sekä tietysti ihastelleet minun kasvulaatikoita, taimia ja yrttejäni.

Mutta hienoa tässä hommassa on kuitenkin se, etten minä ole läheskään aina se, joka sinne pihalle hinkuaa. Lieneekö syynä bloggaus ja joka projektin hehkuttaminen, vai se, että minä en ole ollenkaan ainoa kolmekymppinen puutarhaan ja kasvatteluun hurahtanut nainen. Mukavaahan se on, kun ihmiset ovat kiinnostuneet. Tietysti juuri tällä hetkellä minun elämässäni on aikaa ja tarvetta kotiin keskittyvällä harrastuksella, mutta ei kai jokainen vieras ihan vaan kohteliaisuuttaan pyydä nähdä perunamaata, kukkapenkkejä ja kasvihuonetta, eihän...

.

3 kommenttia:

 1. Hauska kirjoitus ja vahvistan jokaisen rivin! Ihmetytti aina muksuna miksi siellä pihalla piti haahuilla ja nyt olen ekana ohjailemassa "katsopas mitä tänne istutettiin" ja muuta ihmettelyä :)

  Tuttavapiirissäni meitä ei ole kuin muutama kolmikymppinen hurahtanut mutta muut joutuvat kierrokselle, halusivat tai ei :)

  VastaaPoista
 2. Noinhan tuo menee! Meillä koko suku täynnä viherpeukaloita jokaisen pihalla pitää kierrellä. Se juttu tulee jakamisen ilosta ja aina saa ideoita, ohjeita ja uusia visioita!

  VastaaPoista
 3. Terhi kyllä niitä hurahtamattomiakin sitten alkaa kiinnostaa, kun kahvipöydässä on oman maan tomaattipiirakkaa tai salaattia tai ne saavat joululahjaksi itsetehtyä yrttisekoitusta.

  Taina T tuo on muuten totta, että aina saa ideoita ja oppii jotain uutta toisten pihoilla. Ja joskus joku saattaa jopa ehdottaa meidän pihalla joitain, ja kiva sekin. Itse kuitenkin vasta opetellaan ja kokeillaan :)

  VastaaPoista