lauantai 20. huhtikuuta 2013

Etana, etana näytä sarvet

Ainakin ilmatieteenlaitoksen mukaan huomenna on poutaa. Tänään taisi olla ainoa kerta koko vuodessa, kun etanan näkeminen lakaisukoneen jäljiltä kiiltävällä asfaltilla oli mukava juttu. Tästä se varmaan sitten alkaa, loputon taistelu, jonka etanat todennäköisesti voittavat 6-0.


Koko piha oli aamulla täynnä elämää ja joka paikka räjähtänyt kasvuun. Vaikka takapiha lilluukin vielä vedessä, vihertää joka töyssy ja reunus. Muutama scilla oli avannut lehtensä ja ne ovat varmaankin iltapäivään mennessä täydessä kukassa. Eniten minua ilahdutti kuitenkin useammasta eri paikasta pilkistävät yrtit. Persiljaa puskee kovaa vauhtia kasvimaalta ja ne ovat varmaan viikon kuluessa jo syötäviä. Myös ruohosipulit kurottelivat vadelmapuskan kulmalta.

Tänään kaivoin varastosta ison punaisen kasvatuslaatikon ja istutin siihen daalian juurakon. En ole koskaan ennen ollut tekemisissä daalioiden kanssa, mutta ehkä tämä onnistuu. Daalian paketissa luki, että se tulisi istuttaa avomaalle, mutta noita ohjeita tutkiessani päädyin kuitenkin tuohon laatikkoon. Katsotaan miten minun käy.

Sitruunamelissa, timjami ja ruohosipuli

Viime keväänä kaivoimme pihakiven kupeeseen pikkuruisen yrttipenkin. Se on vuorattu suojakankaalla ja reunustettu muutamalla kivellä. Hieman jännittyneenä kävin haravoimassa sen lehtien ja mätien omenoiden alta esiin. Vähän haravalla pöyhittyäni nousi maasta uskomaton tuoreen timjamin tuoksu ilmaan. Sinne tosiaan on kylvetty sitruunamelissa, timjami ja ruohosipulia, kuten kuvasta näkyy. Ne kaikki näyttivät talvehtineen ja voivan ihan hyvin. Loistava juttu, sillä purkkieni pohjat alkavat jo pilkistellä.


Tein muuten tänään uskomattoman hyvää kaalilaatikkoa käyttäen reilun kourallisen omia yrttejä. Siinä tuli mieleeni, että minultahan puuttuu pihalta ja siemenvarastosta kokonaan meirami. Se pääsi siis ostoslistalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti