keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kasvihuoneunelmia

Minun on muutaman vuoden tehnyt kovasti mieli saada oma pieni kasvihuone. Nyt kun tilanne on vihdoin sellainen, että kasvihuone olisi mahdollisuus hankkia ja sijoittaa omalle pihalle, olen tutkinut niitä kovasti erilaisista verkkokaupoista ja rautakaupoista. Ja tutkinut siis ainoastaan kasvihuoneita, niitä pömpeleitä. Taustatyö kasvihuoneviljelystä on vielä täysin tekemättä.

Minun tämänhetkiset mietteeni ovat kasvihuoneviljelyä kohtaan suurin piirtein seuraavanlaisia:
 • Kasvihuoneessa tuholaiset eivät pääse syömään satoa tai siemeniä. Eli seinät suojaavat etanoilta, kirvoilta, kirpoilta, linnuilta ja mitä niitä nyt olikaan.
 • Kasvihuoneen ilmanlaatu on erityisen hyvä ja sen avulla saan onnistuneesti kasvatettua mm. tomaatteja, kurkkuja ja monenlaisia salaatteja.
 • Rikkaruohot eivät leviä kasvihuoneeseen.
 • Kasvukausi pitenee kuukaudella tai jopa kahdella, ja satokausi jatkuu myös pidempään.
 • Kasvihuoneessa onnistuu aina.
 • Kasvihuoneessa viljely voisi jollain aikavälillä maksaa hankintakustannuksensa takaisin ja olla jopa säästäväistä.
 • Kasvihuoneeseen mennään kukkahattu päässä puukengissa ja napsitaan penkeistä ohimennen mansikka ja ihanan makea kirsikkatomaatti.


Seuraava askel tässä kasvihuoneprojektissa on se, että minä teen jonkinlaisen päätöksen sen hankinnan suhteen. Ja kohta rupean joka tapauksessa kasaamaan pientä tietopakettia kasvihuoneen perustamisesta ja siitä viljelystä itsestään. 

Ja pian meidän takapihalla näyttää varmaankin tuollaiselta :)

5 kommenttia:

 1. Minusta ihanuutta olisi myös mahduttaa kasvariin pieni pöytä ja tuoli, ja onnea olisi juoda siellä iltapäiväkahvit puutarhatöiden lomassa.
  Ihan tässä jokin aika sitten kasvihuoneista oli kirjoituksia näissä blogeissa, käypä kurkkaamassa pohdintoja ja kokemuksia: http://karolinanpuutarha.blogspot.fi/
  http://perennat.blogspot.fi/


  VastaaPoista
 2. Kiitti pivi, täytyy tutustua :) Nyt jos lähtee liikkeelle kolmen neliön kasvihuoneesta, niin vielä ei sine pöytää mahdu... Mutta unelmoidaan, hyvä idea :)

  VastaaPoista
 3. Samat on haaveet. Meillä on jo pieni kasvihuone. Nyt haluaisin toisen isomman, jossa voisi myös kahvitella.

  VastaaPoista
 4. Mun täytyy lähteä liikkeelle siitä, että juon sen teekupillisen omppopuun alla. Jos kirvat vaan antavat sen tehdä... Kummallisesti romantisoidaan noita omenapuita, mutta viime kesänä ainakin totuus oli ihan toinen :)

  VastaaPoista
 5. Mikä kaunis Greenhouse, päällikön on kaunis nainen! Suosittele älykäs laite, noin etänä contol oman vihreän talon lämpötila matkapuhelimella, ja lämpötila hälytys kautta tekstiviestillä, lisätietoja, ota yhteyttä minuun:GSM@GsmAlarmSystem.com. Toivottavasti se auttaa sinua

  VastaaPoista