keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Ilmassa tuoksuu kevät

Ulkona on tapahtunut jotain ihmeellistä. Vaikka aurinkoa ei olekaan näkynyt päiväkausiin, ovat lumikinokset kadonneet johonkin ihan varkain. Eilen kävelyllä huomasin naapurin krookusten kukkivan täyttä päätä talon seinustalla. Meillä kukkapenkit nukkuvat vielä, mutta nurmikko kurkistelee jo. Siellä myös myyränkasat odottavat steppaamista. Joku kerta kun jaksan, vedän saappaat jalkaan ja lähden järjestelmällisesti tallomaan joka ikisen kasan! No en varmaankaan jokaista, mutta yritän kuitenkin.


Muutama päivä sitten ilmassa oli eka kerran kevään tuoksu. Koiranpaskan ja mätänevän pellonpientareen löyhkä oli kadonnut ja ilmassa oli joku uusi raikas tuoksu! Muutama sadekuuro tekee kyllä ihmeitä. Nyt kun aurinko tulisi takaisin, niin kaikki lähtisi etenemään.

Vaikka joka vuosi sitä ajattelee, että niiden lumikinosten edestakasin raijaaminen on idiootin hommaa, niin taas tänäkin vuonna olemme viettäneet monta iltapäivää lunta heitellen ja jäätä hakaten. Nyt alapihalla kuitenkin alkaa olla muutamakin kohta paljaana kasvihuoneen sokkelin sovitusta varten. Mitalla otettujen lukemien perusteella sen sijoittaminen on hankalaa, joten kunhan tässä nyt ehdimme, niin me menemme sen sokkelin kanssa kokeilemaan paria mahdollista sijoituspaikkaa ja päätämme sen sitten.

Me saimme muuten kompostinkin vihdoin taas pöhisemään. Se vaati möyhimistä, herätettä, jätettä, kuoriketta, kuumaa vettä, jätettä ja lisää herätettä. Nyt se kuitenkin taas höyryää mukavasti ja sisälämpötila lähentelee pian 40ºC.Tänään saatiin siivottua myös liiteri talven halkopinojen jäljiltä, joten haravat, kuokat, oksasakset ja ruohonleikkuri tervetuloa, kevät tuoksuu jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti