torstai 11. huhtikuuta 2013

Kylmiä öitä


Eilen aamukahvit juotiin taas kerran takan lämmittäessä alakertaa. Yöllä oli reilusti pakkasta ja aamulla kuura koristi pihan puita ja pensaita upeasti. Tänään odotellaan lumisadetta. Päivisin kevät ottaa askeleen eteenpäin ja sitten yöllä taas kaksi taaksepäin.

Taisin mainita aikaisemmin jotain siitä, että aion ostaa puutarhaani taimet valmiiksi kasvatettuina. Luotan myös siihen, että saan taas lahjoituksia sukulaisiltani ja ystäviltäni. Tämä ei kuitenkaan ole ihan totta. Ensin keittiön pöydälle ilmestyi pikkuruinen purkki, jossa itää niitä vanhoja kesäkurpitsan ja kurkun siemeniä. Eilen sinne ilmestyi leivinpellillinen turveruukkuja, joissa itää minun ja esikoiseni istuttamia munakoisonsiemeniä ja auringonkukkia. Mikäs olisi parempaa palautetta, kun piipahtaa siemenostoksilla ja samalla innokas kaksivuotias hokee vieressä "Kukkakauppa, kivaa!" Pihallakin leikitään nykyään kukkamultaa. Joten eiköhän me leikitä puutarhuria vielä hieman lisää.

Siellä keittiön pöydällä kasvaa myös kokoelma yrttejä ja versoja sekä jokunen orkidea ja muratti, joiden kasvua ryhdittää katosta roikkuva kasvivalo. Epäilen, että tätä menoa joudumme kevättä myöten muuttamaan olohuoneeseen ruokailemaan.

Eilen kaivoimme pihavajasta esiin ylimääräisen apupöydän, joka kannettiin ulkoeteisen nurkkaan lisätasoksi istutuksille. Ja ennen kaikkea odottamaan lämpeneviä öitä, jotta taimia ja turveruukkuja voi pikkuhiljaa levitellä myös eteisen puolelle.

Onneksi nyt olemme jo päättäneet meille sopivan pikkuisen kasvihuoneen ja sen saatavuuskin on tarkistettu. Enää ei tarvitse kun odottaa lumen sulamista, ostaa se ja pystyttää tuonne pihan perälle. Sitten minun ruukkuni pääsevät muuttamaan uuteen kotiin.

Hmm, mitähän muuta laittaisi itämään kesää odotellessa.

3 kommenttia:

  1. Siemenistä kasvattelu on kivaa. Eka kerran sitä harrastan. Minulla on jo muutama munakoison taimi. Tomaatteja kymmenittäin. Tällä viikolla tulivat tilaamani lavakaulukset. Mieheni on luvannut ne pystyttää minulle ja saan kasvimaan. Jee!

    VastaaPoista
  2. Aika samat tunnelmat täällä. Muutama vanha ovenkarmi odottaa pihan perällä kasvimaaksi, toki viime kesänä jo aloitettiin muutamalla laatikolla :) Tomaatit ei mulle tullut mieleenkään siellä puutarhalla, joten niitä ehkä seuraavaan ostoslistaan! Kiitti!

    VastaaPoista
  3. Vastavierailulle poikkesin. Kasvattelu on kyllä sellainen harrastus jotta useimmiten se lähtee lapasesta :)

    VastaaPoista