sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kilpavarustelu voi alkaa


Nyt on parhaillaan se aika vuodesta, kun kaikkia puutarhafaneja lietsotaan ja maanitellaan joka tuutista. Jokainen ilmaisjakelu- ja jäsenlehti pursuaa kasvimaita ja kukkaloistoa. Telkkarista tulee inserttejä, netti välkyttelee siemenkaupan mainoksia ja kasvihuoneita, sekä rautakaupan kuvastot pursuavat ainakin minulle uusia välineitä.Ystäväni vielä heittivät vettä myllyyn tuomalla mukanaan muutaman julkaisun pihaan ja puutarhaan liittyen, mutta kiva niin.

Ja jos ei kaikkea keksi vielä kuvastosta, on naapurikateus hyvä lisä. Itse kun rapsuttelee oksia ja risuja vanhalla kunnon haravalla, käpöttelee naapuri pihallaan lehtipuhallin olalla. Ruohonleikkuria hikipäässä lykkiessa saattaa toista naapuria moikata ohimennen, kun hän ajelee omalla ajoleikkurillaan. Entäs se kasvimaa siellä kolmannessa pihassa... Mutta hyvä myös niin. Mikäs on mukavampaa, kun kurkkia iltalenkillä tuttujen ja vieraiden pihoihin ja varastaa parhaita ideoita. Se kun on turvallisempaa kun omppuvarkaissa käynti.

Yksi mukava paikka tarkistaa omia tavaroitaan olisi ensi viikolla Kevätmessut messukeskuksessa. Ystäväni pyysi minua sinne mukaansa haaveilemaan. Katsotaan nyt onnistunko järjestämään muun elämäni ja lähtemään tälle visiitille, vähän kyllä mieli tekisi.

Pitäähän meidänkin kotona tarkistaa hieman varustelua. Siinä missä joka vuosi uusitaan ja hankitaan ainakin siemeniä, multaa, harsoja ja ruukkuja, tulee tänä vuonna hankintalistalle myös kunnon talikko, puutavaraa, pihalaattoja ja harkkoja. Todennäköisesti vielä jotain muutakin, sillä puuhastelu lisää koko ajan myös tarpeita. Ja tylsää se on puuhastella, jos ei ole välineitä millä toteuttaa ideoita. Onneksi noilla perusvälineillä, soveltamalla ja lainaamalla pääsee melko pitkälle.

Toisinaan pelottaa vähän, että meillekin vielä koittaa kesä, jolloin minä mietin, miten ihmeessä olen ikinä aiemmin pärjännyt ilman rikkaruohonpoistajaa! Eikä millään pahalla niitä kohtaan, jotka enää eivät pärjää ilman, varmaan näppärä vekotin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti