keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kesäkurpitsat kasvusäkissä


Minun kesäkurpitsan taimet ovat päässeet venähtämään jo melkoisen pitkiksi. Olen siirtänyt ne muutaman päivän aikana suurempiin ruukkuihin voimistumaan. Eli loput nököttävät nätisti maitotölkin pohjissa kuistin ikkunalaudoilla, mutta kaksi tainta pääsi kokeilemaan monesta tuutista vastaan tullutta kasvusäkkiä. Ajattelin, että säkissä ne on turvallista siirtää jo kasvihuoneeseen nauttimaan auringosta, sillä kylmemmän yön sattuessa säkin saa kahden ihmisen voimin kannetua vielä sisään turvaan.Säkki on ihan normaali puutarhasäkki, kooltaan n.50x50x50. Pistin sen pohjaan muutaman reiän liikakastelun varalta. Säkin pohjalle ulkoreunoihin sovitin kaksi lankunpätkää pitämään säkin pohjaa ryhdissä mahdollisen siirtelyn varalta. Lankkujen päälle levitin palan hallaharsoa, jotta lankut on syksyllä helpompi noukkia pois, eikä maa-aines pääse pohjan reikiin.

Seuraavaksi lapioin säkkiin kompostia. Otin muutaman lapiollisen vanhaa lehtikompostia sekä biojätettä, jonka kompostoituminen on vielä kesken. Tätä kompostimuhjua tuli säkkiin ehkä 20cm.

Kompostin pinnalle haravoin pihan perältä syksystä jäännyttä kuivahkoa olkea ja viljaa niin paljon, että kompostin ja mullan väliin jäi eristävä kerros. Lopuksi sitten täytin säkin kunnon puutarhamullalla ja istutin sinne kaksi kesäkurpitsaa.

Säkissä kurpitsat ovat hieman suojassa. Pohjan kompostiosuus jatkaa toivottavasti kypsymistään ja tuottaa kurpitsoille lisälämpöä. Nyt säkki on kasvihuoneessa suojassa ja suojataan öisin vielä harsolla, mutta kun ilmat sallivat, nostan säkin pihalle, jossa se saa kukoistaa loppukesän.

Tällainen oli ainakin minun ajatukseni kasvusäkistä, saa nähdä sitten miten sen kanssa käy. Toivotaan että onnistuu, jos ei, niin minulla on onneksi vielä muutama taimi istutettavaksi avomaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti